Flødekarameller
Flødekarameller
Der anvendes:
- 3 dl piskefløde
- 3 dl druesukker (180 gram)
- 3 dl alm. Sukker (300 gram)
- 1½ tskf. salt (8 gram)
- 1 spskf. vanillesukker
- madolie
- 2 plastikposer
- bagepapir
- 1 gryde 2-3 liter
- grydeske
- te-ske
- dl-mål
- glas med koldt vand
- 2 dybe tallerkener
- 1 saks
Fremgangsmåde:
- Hæld piskefløde og druesukker i gryden og opvarm til det koger - når druesukkeret er opløst, tilsættes salt og alm. Sukker under omrøring.
- Fortsæt under langsom omrøring opvarmningen til massen er 130 - 135 grader varm (Når karamellen stivner i et glas med koldt vand)
- Sæt gryden til afkøling, lad være med at røre
- Massen afkøles til 60 grader - rør vanillesukkeret i.
- Massen hældes på en tallerken foret med en plasticpose,
- Massen rulles i stænger - klippes med en olieret saks.
- Karamellerne pakkes i bagepapir eller celofan