Flødekarameller

Breadcrumb

Flødekarameller

Der anvendes:

  • 3 dl piskefløde 
  • 3 dl druesukker (180 gram) 
  • 3 dl alm. Sukker (300 gram) 
  • 1½ tskf. salt (8 gram) 
  • 1 spskf. vanillesukker 
  • madolie 
  • 2 plastikposer 
  • bagepapir
  • 1 gryde 2-3 liter 
  • grydeske 
  • te-ske 
  • dl-mål 
  • glas med koldt vand 
  • 2 dybe tallerkener 
  • 1 saks

Fremgangsmåde:

  1. Hæld piskefløde og druesukker i gryden og opvarm til det koger - når druesukkeret er opløst, tilsættes salt og alm. Sukker under omrøring. 
  2. Fortsæt under langsom omrøring opvarmningen til massen er 130 - 135 grader varm (Når karamellen stivner i et glas med koldt vand) 
  3. Sæt gryden til afkøling, lad være med at røre 
  4. Massen afkøles til 60 grader - rør vanillesukkeret i. 
  5. Massen hældes på en tallerken foret med en plasticpose, 
  6. Massen rulles i stænger - klippes med en olieret saks. 
  7. Karamellerne pakkes i bagepapir eller celofan