Andebryst med hasselbagte kartofler og vindruesauce
Andebryst med hasselbagte kartofler og vindruesauce
Ingredienser:
- And
- 2 stk. andebryst a 300 g
- salt
- peber
- Sauce:
- 500 g halverede søde vindruer
- andefedtet eller smør
- 2½ dl. fløde
- 1½ dl. balcamico eddike
- Hasselbach kartofler
- 250-400 g kartoffel pr. person
- olie
- salt
- paprika
- evt. hvidløg
Opskrift
- Stegt andebryst:
- Krydres på skindsiden med salt/peber
- Steges ved stærk varme med skindsiden først ca. 8 min
- Vendes og steges ca. 6 min
- Lægges i stanniol mens saucen forberedes
- Vindruesauce:
- Halverede, søde vindruer steges i andefedtet
- Tilsæt fløde (evt. eddike/engelsksovs)
- Koges op
- Hasselbagte kartofler:
- Mængden af kartofler er afhængig af, hvor mange der skal laves til, men generelt skal der bruges 250 - 400 g. kartoffel pr. person. Husk at kartoflerne svinder en del under bagning
- Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen
- Olieblanding:
- Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne
- Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider
- Ovnen skal være forvarmet til 200 grader
- Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne