Andebryst med hasselbagte kartofler og vindruesauce

Breadcrumb

Andebryst med hasselbagte kartofler og vindruesauce

Ingredienser:

  • And
    • 2 stk. andebryst a 300 g 
    • salt 
    • peber
  • Sauce: 
    • 500 g halverede søde vindruer 
    • andefedtet eller smør 
    • 2½ dl. fløde 
    • 1½ dl. balcamico eddike
  • Hasselbach kartofler 
    • 250-400 g kartoffel pr. person 
    • olie 
    • salt 
    • paprika 
    • evt. hvidløg

Opskrift

  • Stegt andebryst: 
    • Krydres på skindsiden med salt/peber 
    • Steges ved stærk varme med skindsiden først ca. 8 min 
    • Vendes og steges ca. 6 min 
    • Lægges i stanniol mens saucen forberedes
  • Vindruesauce: 
    • Halverede, søde vindruer steges i andefedtet 
    • Tilsæt fløde (evt. eddike/engelsksovs) 
    • Koges op
  • Hasselbagte kartofler: 
    • Mængden af kartofler er afhængig af, hvor mange der skal laves til, men generelt skal der bruges 250 - 400 g. kartoffel pr. person. Husk at kartoflerne svinder en del under bagning 
    • Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen
  • Olieblanding: 
    • Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne 
    • Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider 
    • Ovnen skal være forvarmet til 200 grader 
    • Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne