Enebærmørbrad med svampe- rodfrugtesauté
til 6-8 personer
Der anvendes:
- 1 okse- eller kalvemørbrad ca. 1½ kg
- 2 tsk. knust enebær
- peberblanding
- salt
- 150 g sliced bacon
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- 3 dl rødvin
- 5 dl kalvefond
- majsstivelse
- salt, peber, sukker
Svampe-rodfrugtesauté
- 1 kg blandede rodfrugter f.eks. persillerødder, majroer, jord-skokker, skorzonerrødder, gulerødder, pastinak, selleri
- 30 g smør
- ½ kg forskellige rengjorte svampe
- ½ dl soltørrede tranebær
- 1 bdt. bredbladet persille
- 2 pk. tortellini med skinke el. 2 pk. ravioli med valnødder og ost fra Pastella.
Fremgangsmåde:
- Gnid mørbraden med knust enebær, krydr med peberblanding, og lad den hvile 30 minutter.
- Brun mørbraden grundigt på en pande ca. 5 minutter og krydr med salt.
- Pak mørbraden ind i back bacon, og læg den i et ovnfast fad.
- Kog panden af med appelsinsaft og rødvin, og lad det koge ind til det halve.
- Hæld det over kødet, og sæt det i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter.
- Lad kødet hvile tildækket mindst 15 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
- Si skyen over i en gryde, tilsæt kalvefond, og kog ind til det halve.
- Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og en anelse sukker.
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
- Rist rodfrugterne ca. 10 minutter i smør ved middelvarme.
- Skær de store svampe i mindre stykker.
- Kom svampene og tranebærrene på panden med rodfrugter og rist i endnu 5 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Kog tortellini som anvist, hæld vandet fra og bland dem straks med rodfrugterne.
- Drys med masser af hakket persille.
Tips:
Retten kan også laves med krondyrmørbrad. Beregn 1/2 mørbrad pr. person. Brun kødet hurtigt på panden, pak ind i bacon, kog panden af, og steg kødet færdigt i ovnen ca. 12 minutter.
Raviolien/tortelinien kan erstattes med andre former for pasta.