Jordlam

Breadcrumb

Jordlam

Der anvendes

  • 1 hel lam - 25 kg slagtet vægt
  • Salt + peber
  • Årstidens grøntsager
  • Rødvin
  • Bomuldssnor
  • 3-4 hvide bomuldslagner
  • 2 bomuldssække

Fremgangsmåde

  1. Grav et hul på 1,5 x 1 m, 75 cm dybt. Hullet formes som en skål. Fores med sten (brug ikke flintesten) indvendig, helt op til kanten 
  2. Fyld hullet med kløvet træ (ca. 7 trillebørefuld) som brænder i ca. 3 timer 
  3. Fjern kulrester 
  4. Lammet gnides med salt + peber, fyldes med årstidens grøntsager (gulerødder, løg, hvidløg, kartofler) og lidt rødvin 
  5. Lukkes med bomuldssnor 
  6. Pakkes ind i 3-4 fugtige hvide bomuldslagner og til slut 2 fugtige bomuldssække 
  7. Lammet lægges på siden i hullet 
  8. De varme sten bygges rundt omkring lammet (brug kraftige handsker) 
  9. Det hele dækkes godt til med jord og står 3 - 4 timer. Brug evt. elektronisk stegetermometer, temperaturen skal mindst op på 70 grader.