Jordlam
Jordlam
Der anvendes
- 1 hel lam - 25 kg slagtet vægt
- Salt + peber
- Årstidens grøntsager
- Rødvin
- Bomuldssnor
- 3-4 hvide bomuldslagner
- 2 bomuldssække
Fremgangsmåde
- Grav et hul på 1,5 x 1 m, 75 cm dybt. Hullet formes som en skål. Fores med sten (brug ikke flintesten) indvendig, helt op til kanten
- Fyld hullet med kløvet træ (ca. 7 trillebørefuld) som brænder i ca. 3 timer
- Fjern kulrester
- Lammet gnides med salt + peber, fyldes med årstidens grøntsager (gulerødder, løg, hvidløg, kartofler) og lidt rødvin
- Lukkes med bomuldssnor
- Pakkes ind i 3-4 fugtige hvide bomuldslagner og til slut 2 fugtige bomuldssække
- Lammet lægges på siden i hullet
- De varme sten bygges rundt omkring lammet (brug kraftige handsker)
- Det hele dækkes godt til med jord og står 3 - 4 timer. Brug evt. elektronisk stegetermometer, temperaturen skal mindst op på 70 grader.