Fisketerrine
Den kolde fisketerrine kan serveres med en dressing tilsat finthakket friske krydderurter. er fryse egnet.
Der anvendes:
- 750 g lys fiskekød
- 4 æggehvider
- salt-peber
- 500 g frisk spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 300 g helleflyderfilet eller laks
- Ca. ½ l piskefløde der skal så meget fløde i så det ligner en god lind fars.
Fremgangsmåde:
- Skær det lyse fiskekød i mindre stykker og kom dem i en blender, med ægehviderne og fløde (eller de kan køres gennem kødmaskinen og røres med æggehviderne og fløde)
- Kryder med salt og peber
- Damp den godt skyllet spinat i den væde der hænger ved fra sidst skyldning
- Beklæd en terin eller bageform med bagepapier
- Kom halvdelen af fiskefarsen i
- Skær laks eller helleflynderfilet i 2-3 strimler som er så lange som formen
- Pak dem ind i dampet spinatblade og læg dem på den hvide fars
- Hak resten af spinaten samt basilikum fint og rør det i resten af farsen
- Lad terrinen bage i vandbad ved 175 grader i ca 1 time og 15 min
- Lad den blive kølet af inden den tages ud af formen.