Russiske blinis med laks eller kaviar

Breadcrumb

Russiske blinis med laks eller kaviar

Ingredienser:

  • 200 g boghvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 stor tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • Lidt honning
  • 1,2 dl vand
  • 3 dl. tykmælk
  • 4 æg, delt i blommer og hvider
  • 1 stor spsk. smeltet smør + klaret smør til bagning
  • Ægte kaviar eller røget laks i ganske tynde skiver
  • Finthakket rødløg
  • Creme fraich
  • Dild

Fremgangsmåde:

Bland de to slags mel med bagepulver og salt.
Rør vand, tykmælk, æggeblommer og honning grundigt ind i dejen.
Sæt den et lunt sted i en times tid.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen sammen med det smeltede smør.

Bag små tykke pandekager på en blini-pande. Hvis man ikke ejer sådan én, kan de også bages på en stor tefalpande, blot må man sørge for at de ikke kommer til at røre hinanden, og at de ikke bliver større en 10-12 cm i diameter.

Hold blini'erne lune i ovnen i en beholder med låg, så de ikke bliver tørre. Server dem lune med den røgede laks, det hakkede rødløg, creme fraichen og den hakkede dild. Lakserogn, stenbiderrogn eller löjrom er også fremragende til blinis.

Eller hvis der for alvor er højvande i kassen – kaviar. Og giv en iskold Stolichnaya til og hør englene synge ”Internationale”.