Fisketerrine

Breadcrumb

Fisketerrine

Den kolde fisketerrine kan serveres med en dressing tilsat finthakket friske krydderurter. er fryse egnet.

Der anvendes:

  • 750 g lys fiskekød
  • 4 æggehvider
  • salt-peber
  • 500 g frisk spinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 300 g helleflyderfilet eller laks
  • Ca. ½ l piskefløde der skal så meget fløde i så det ligner en god lind fars.

Fremgangsmåde:

  1. Skær det lyse fiskekød i mindre stykker og kom dem i en blender, med ægehviderne og fløde (eller de kan køres gennem kødmaskinen og røres med æggehviderne og fløde)
  2. Kryder med salt og peber
  3. Damp den godt skyllet spinat i den væde der hænger ved fra sidst skyldning
  4. Beklæd en terin eller bageform med bagepapier
  5. Kom halvdelen af fiskefarsen i
  6. Skær laks eller helleflynderfilet i 2-3 strimler som er så lange som formen
  7. Pak dem ind i dampet spinatblade og læg dem på den hvide fars
  8. Hak resten af spinaten samt basilikum fint og rør det i resten af farsen
  9. Lad terrinen bage i vandbad ved 175 grader i ca 1 time og 15 min
  10. Lad den blive kølet af inden den tages ud af formen.